דף הבית >> מאפים מלוחים ופשטידות >> בורקס טורקי
 
בורקס טורקי אורגינלי סגנון ה"עגלה" "רמלה" / מישאל פומפיאנסקי   
 

(כמו שאני הכנתי)

קישור למתכון המקורי: כאן

המצרכים

1 ק"ג קמח לבן
2 כוס מים
1 כוס סודה מבקבוק
1 כף חומץ
2 כפות שמן לבצק
1 כפית מלח

2 כוסות שמן (לכיסוי כדורי הבצק)

אופן ההכנה

שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר ולשים כ- 10 דקות לבצק נעים
ולא דביק (את המים להוסיף לפי הצורך).
מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל השבלולים שרוצים לגדולים 3 לקטנים כ- 24.
מניחים את הכדורים בתבנית עמוקה/סיר מכסים בשמן ומכסים את התבנית.
משאירים את הבצק למנוחה לפחות שעה על השיש עדיף ללילה (במקרר).
מוצאים כדור בצק מהשמן ועל השיש פותחים את הבצק עם הידיים לעלה דק מאוד.
מניחים פס מילוי בחלק התחתון של העלה מגלגלים לרולדה ויוצרים שבלול.
מניחים את כל השבלולים על ניר אפייה מברישים בביצה טרופה מפזרים שומשום
ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.

אפשרויות למילוי הבורקס 

פירה תפו"א עם בצל מטוגן פלפל שחור ומלח

500 גרם גבינה בולגרית מגוררת + ביצה (לחצי כמות בצק)

כ- 500 גבינות מעורבות + ביצה (לחצי כמות בצק)

מילוי תרד (לחצי כמות בצק)

מקפיצים קופסת עלי תרד (300 גרם) טריים
במחבת עם מעט שמן זית עד שהם נובלים (3-4 דקות)
מקררים, מוסיפים 300 גרם גבינה מלוחה מפוררת (צפתית, בולגרית)
פלפל שחור גרוס ומערבבים.

* הכנתי חצי כמות בצק יצאו לי 11 בורקסים.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים