דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> בסבוסה
 
בסבוסה
 

המכון נלקח מאתר טורקי <קישור>

המצרכים

½ 1 כוסות יוגורט (300 מ"ל)
½ 1 וחצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כף תמצית וניל (שמתי כפית)
3 כוסות סולת
2 כפות קמח
1 כף אבקה אפיה (שקית)

סירופ

4 כוסות מים
½ 4 כוסות סוכר
½ 2 כפות מיץ לימון

להרתיח את מרכיבי הסירופ
כ- 15 דקות ולקרר.

16 יח' שקדים / אגוזים מקולפים

אופן ההכנה

לערבב את היוגורט, סוכר, ביצה ותמצית וניל היטב עד שהסוכר נמס .
להוסיף את הסולת, קמח ואבקת אפיה ולערבב היטב .
להעביר את התערובת לתבנית פיירקס משומנת
בהנחה שהעוגה תיחתך ל- 16 מעוינים לסמן מעוינים על תערובת העוגה
עם סכין ולסדר שקד על כל מעוין.
לאפות בתנור שחומם ל- 180 מעלות כשעה ורבע עד הזהבה.

חותכים את העוגה למעוינים ויוצקים את סירופ הסוכר על העוגה, הסירופ ייספג אך לא כולו.

כדאי להניח את העוגה בצד לפחות 4 שעות לפני הגשה.

* הוספתי לסירופ 4 טיפות תמצית מי ורדים, מספיק ½- ¾ כמות סירופ.
* אצלי זמן האפייה היה כ- 55 דקות.
* העוגה במיטבה אחרי יום, עודפי סירופ שלא ניספגו לשפוך.
* תודה ללאה ל.ב שהמליצה על המתכון ולנעמי דה פירסט שתרגמה.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים