| דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> חלת הפרח של שולה |
|
חלת הפרח של שולה (מסעדנית לשעבר)
|
|
|
המצרכים (ל-2 חלות)
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
½ - ¼ כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס סולת (לא לוותר)
¼ 2 כוסות מים
6 כפות שמן
½ חבילת מחמאה מומסת
2 כפיות שטוחות מלח
לזרייה מעל
שומשום/שבבי בצל/ או פרג/ קצח, כל מה שאוהבים
אופן ההכנה
מכניסים את כל החומרים למעט המלח לקערת מערבל (אפשר לעבוד ידני כמובן)
לשים במשך כ- 10 דקות עד שהבצק מתאחד מוסיפים את המלח ולשים היטב שוב.
משמנים את הבצק בחלקו העליון במעט שמן או מחמאה מומסת.
מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
מכניסים בוקס למרכז הבצק להוצאת האוויר ומתפיחים שוב עד הכפלה.
מחלקים את הבצק לשניים ומכל חלק קורצים 7 כדורים.
לוקחים 2 תבניות עגולות (26-28) ומניחים כדור אחד במרכז התבנית ומסביבו מניחים
בצמוד לדפנות התבנית עוד שישה כדורים, כך שנוצרת בעצם צורת פרח.
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה מפזרים מעל שומשום או מה שבחרנו.
מתפיחים 10-15 דקות ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות למשך כ- 35 דקות.
* יצאו לי 16 לחמניות מכובדות (:
|
|
|
|
|
|
| | | |
|
|
|