דף הבית >> בשר ועוף >> חמין מקרוני
 
חמין מקרוני מתוך הספר "רשליקה" / כמו שאני הכנתי  
 

תודה לדורית וגילי (שפית בהתהוות) על ההמלצה

המצרכים


למקרונים


חבילה של מקרונים עבים (500 גרם)
מים לבישול עם כף מלח

לחמין

2 בצלים בינוניים קצוצים
2תפוחי אדמה פרוסים לאורך
2 כפות שמן
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כורכום
4 כרעיים מפורקות מתובלות במלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

מבשלים את המקרונים כ- 7 דקות שוטפים ומסננים.
מטגנים את הבצל בשתי כפות השמן לזהוב.
משמנים סיר רחב או סיר חרס במעט שמן, מרפדים את תחתיתו בפרוסות תפוחי האדמה
בעיגול שיוצר צורה של פרח.
מערבבים את המקרונים עם הבצל המטוגן והתבלינים טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
יוצקים את המקרונים על תפוחי האדמה ומעליהם מניחים את חלקי העוף המתובלים
מכסים ומכניסים ללילה לתנור שחומם מראש ל- 100 מעלות.
בתום האפייה מוציאים את חלקי העוף לצלחת הגשה והופכים את תכולת הסיר לצלחת הגשה מרכזית.


* להפחתת כמות השומן ניתן להוריד את העור מהעוף אני לא אוהבת את העוף שלי ערום (:

* המתכון נלקח מהבלוג של דורית: קישור לבלוג ולמתכון

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים