דף הבית >> בשר ועוף >> טבית של סימונה
 
טבית / סימונה
 

המצרכים

1 עוף שלם
1 קילו אורז
3 עגבניות בשלות
2 בצלים קצוצים
100 גרם רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
תבלין בהרט
הל טחון
קמצוץ קינמון

אופן ההכנה

מאדים את הבצל במעט שמן, מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים עד שהן מתרככות.
מוסיפים רסק ותבלינים מערבבים היטב.
מוסיפים את האורז השטוף וכוס מים מבשלים תוך ערבוב עד שהמים נספגים,
מכבים את האש, שמים במרכז את העוף.
אפשר להוסיף תפוחי אדמה קלופים מתובלים במלח ופלפל.
אפשר להניח מעל נייר אפייה ומעליו ביצים ואפשר ישירות על הטבית.
מכניסים לתנור מחומם לחום של 200 מעלות לחצי שעה.
מנמיכים את החום ל- 100 מעלות ומשאירים לכל הלילה.

* אני הוספתי לאורז 500 גרם קורקבנים ואת העוף מלאתי במילוי של קלודה.

מתכון לשים בסיר חמין של קלודיה

מתכון של סבתי ז"ל שעובר מדור לדור

2 בצלים קצוצים לקוביות
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן רגיל
כוס קמח רגיל

מערבבים הכל יוצרים קציצה גדולה או מלבנית ומניחים מעל כל המרכיבים בסיר החמין.

* הכנתי גם לחמין וגם מלאתי את העוף. טעים!

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים