דף הבית >> בשר ועוף >> כאפתה
 
כאפתה (מפרום טוניסאי) / גילי (כמו שאני הכנתי)
 

קישור למתכון המקורי ועוד המון מטעמים טעימים של גילי: קישור

מצרכים

9 תפו"א בינוניים

תערובת הבשר

½ קילו בשר בקר טחון
½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
½ חבילה כוסברה קצוצה
½ חבילה שמיר קצוץ
חופן עלי סלרי קצוצים
1 בצל מגורד בפומפייה
3 שיני שום כתושות
2 ביצים
2 פרוסות לחם (לחם פרוס) מושרות במים וסחוטות
2 תפו"א בינוניים מגורדים על מגרדת עדינה
תבלינים: מלח, פלפל שחור, בהרט, כורכום, פפריקה
מתוקה, פפריקה חריפה

מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה.

בלילה לטבילת המפרום

כפית רסק עגבניות / פלפלצ'ומה
4 ביצים
מלח

אופן ההכנה

קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות בעובי של 2 - ½ 1 ס"מ וחוצים את הפרוסות לא עד הסוף.
משרים כ – 10 דקות במי מלח ושוטפים. (מכל תפו"א יצאו לי 2-3 מפרומים)
ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים.
טובלים את תפוחי האדמה בבלילת הביצים מטגנים ומוסיפים לרוטב.

הכנת הרוטב

בסיר גדול מטגנים בצל ומוסיפים
כף גדושה פלפלצ'ומה (יש לקנות מוכן של תבליני פרג או יוחאי)
קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות (פחות הכפית ששמנו בבלילה)
כוס אפונה קפואה (אפשר יותר ואפשר לוותר)
4 קוביות כוסברה (דורות) או כוסברה טרייה קצוצה דק.
מתבלים בבהרט, כורכום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה,פלפל שחור, מלח.
מוסיפים מים עד כחצי גובה הסיר.
(אני בישלתי בסיר רחב של 7 ליטר והוספתי ½ 2 ליטר מים)
מביאים לרתיחה ומוסיפים את המפרומים.
מבשלים כשעה על להבה בינונית עד שתפו"א שמצפים את המפרום מוכנים.


* דרך קלה לעבודה זה להכין את הקציצות במגש לטבול אותן בקמח ולפני הטיגון
  לטבול בביצה וישר למחבת.

* תערובת הבשר מתאימה וטעימה מאוד כקציצות מטוגנות.
  לטבול בקמח וביצה ולטגן (אפשר גם בלי הציפוי).
  ניתן לבשלן לאחר הטיגון ברוטב או לאכול אותן כמו שהן
  ניסיתי את כל האפשריות כולן טעימות ! (:

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים