לחוח בהתפחה מהירה / באדיבות עליזה גורן כמו שאני הכנתי
המצרכים
½ קילו קמח
4 כוסות מים פושרים
1 כפית שטוחה מלח
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות שמרים יבשים
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לבלילה חלקה ודלילה במרקם של פנקייק.
מכסים את הקערה ומתפיחים כ- 40 דקות .
משמנים מחבת טפלון קטנה (קוטר 20 ס"מ +-)
יוצקים למחבת מצקת אחת מלאה ומנענעים את המחבת שהבלילה תתפזר על כל
שטח המחבת.
מניחים את המחבת על להבה בינונית ומטגנים כל לחוח כ- ½ 3 דקות ללא מכסה.
רצוי לקרר את המחבת בין לחוח ללחוח לקבלת חורים יפים.