דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> לחם גבינות
 
לחם גבינות בעשר דקות / אייל לביא
 

מקור המתכון:
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-dairy_recipes/Recipe-0ebf28a96ab1031006.htm

המצרכים

לבצק

1 חבילה (350 גרם) קמח תופח
1 כף שמן זית
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
1 ביצה
1 גביע יוגורט טבעי
80 גרם גבינה צהובה מגורדת
80 גרם גבינה בולגרית 5% מגורדת בפומפייה גסה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס

לאפייה

כף שמן זית (וויתרתי)
1 ביצה טרופה
2 כפות קצח (אפשר לגוון)


אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה     ....ומשמנים את נייר האפייה בכף שמן זית.

2. מעבירים את כל החומרים לבצק למעבד מזון בעל להב מתכת ומעבדים ב"פולסים"    ...(בהפסקות) עד לקבלת בצק. מעבירים את הבצק לתבנית ומעצבים בעזרת הידיים       ...לצורת התבנית.

3. מברישים את הבצק בביצה הטרופה, זורים מעל את הקצח ואופים 25-30 דקות    
    (עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא יבש). מצננים ומגישים.


* אפשר לאפות גם כלחמניות כמו בואיקוס 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים