דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> לחם גרעינים מחוספס
 
לחם גרעינים מחוספס / אורלי פלאי
 

מקור המתכון: http://food.walla.co.il/?w=%2F1114%2F1794103

המצרכים לכיכר קטנה

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן
250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח מלא
2 כפיות מלח
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות זרעי פשתן
1 כף שמרים יבשים (כמות השמרים הגדולה היא שנותנת את התפיחה המהירה)
1 כוס מים חמים + 2 כפות גדושות דבש

לציפוי


חלב
זרעים או גרעינים


אופן ההכנה

1. ממיסים את הדבש במים.
2. מוסיפים עוד 1/3 כוס מים פושרים, מערבבים ומוסיפים את השמרים. מניחים          ....לתסיסה כרבע שעה.
3. מערבבים שני סוגי קמח, מלח וגרעינים בקערה גדולה.
4. יוצקים עליהם את תערובת השמרים ומערבבים בכף לקבלת בצק אחיד.
5. מניחים לבצק לתפוח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים מורחים בחלב ומצפים בזרעים/גרעינים.
7. אופים 40 דקות עד שהכיכר שחומה ומהתחתית נשמע קול חלול כשטופחים עליה.
....חשוב לא לפרוס לפני שהכיכר קרה.


*
בסה"כ 1/3 1 כוסות מים (אני הוספתי מעט יותר)
* אפיתי בתבנית לחם מקומחת.
* כיכר מכובדת מאוד לא קטנה בכלל (:
* אני מוסיפה גם אגוזים, קצח, שומשום, זרעי כוסברה.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים