דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> לחם זיתים וגבינה
 
לחם זיתים וגבינה
 

המצרכים

½ ק"ג קמח
כפית סוכר
כפית מלח
כפית גדושה גרגירי כוסברה קלויים (קולים במחבת דקות ספורות)
כף שמרים יבשים
¼ כוס שמן
כוס ורבע מים פושרים (להוסיף את המים לפי הצורך)

25 זיתים שחורים מגולענים חתוכים לטבעות
25 זיתים ירוקים מגולענים חתוכים לטבעות
את הזיתים לאחר שחותכים לייבש כמה שאפשר בנייר מגבת

3 פרוסות גבינה צהובה עמק

אופן ההכנה


לשים את הבצק (מיקסר, ידנית, אופה לחם) כשהבצק אחיד מוסיפים
את הזיתים וממשיכים ללוש עוד כ- 8 דקות.

מתפיחים עד הכפלה או במקרר כ- 10 שעות.

לאחר ההתפחה בזמן עיצוב הכיכר משלבים בבצק את פרוסות הגבינה.
מתפיחים את הכיכר חצי שעה, חורצים חתכים ומתפיחים עוד חצי שעה.
מלטפים את הכיכר עם ידיים רטובות ומצפים בשומשום קלוי /קצח/פישתן...

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות עד ששחום ומוכן.

 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים