דף הבית >> מאפים מלוחים ופשטידות >> מאפה בטטות
 
מאפה בטטות / רותם מותק
 

המצרכים

2 בטטות בינוניות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול או חצי-חצי
כ- 100 גרם גבינה צהובה כלשהי מגוררת
2 כפות קמח
2 ביצים
מלח, פלפל שחור או לבן ואגוז מוסקט לפי הטעם
2 כפות פירורי לחם לפיזור בתבנית

לציפוי: 2 כפות שומשום/ שומשום שחור/ קצח/ פירורי לחם

* תבנית מלבנית או מרובעת בינונית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומפזרים בה את פירורי הלחם.

2. מקלפים את הבטטות וכשהן קלופות ממשיכים לחתוך עם הקולפן רצועות בטטה
    דקיקות. מפזרים את הרצועות בתבנית.

3. מערבבים בקערה: שמנת, גבינה צהובה, קמח, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט,
    ויוצקים מעל הבטטות. מפזרים מעל את מה שבחרתם לציפוי.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה או עד שהבטטות רכות
והמאפה שחום. רצוי להגיש מיד.

* טעים לאכול גם בטמפרטורת החדר.
 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים