דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> מופלטות
 
מופלטות
 

המצרכים  (35-40 מופלטות)
 
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
¼ כוס שמן
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
כ- ½ 2 כוסות מים פושרים (לפי הצורך)

ככוס שמן לציפוי וטבילה
 
אופן ההכנה

שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר ולשים 10 דקות לבצק חלק גמיש ונוח.
מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעה להכפלת הנפח.
מכינים תבנית גדולה (אפשר חד פעמית גדולה) יוצקים לתוכה את כוס השמן.
לאחר שהבצק תפח קורצים מהבצק 35-40 כדורים מגלגלים בשמן בתבנית מניחים
בתוך התבנית ומכסים לתפיחה נוספת של כ- 30 דקות.
 
מחממים מחבת גדולה משמנים את השיש ומתחילים לפתוח את המופלטה לעיגול דק
עם כפות הידיים.
מניחים את המופלטה במחבת חמה ומשומנת קלות (משמנים רק בפעם הראשונה)
מופלטה מטגנים רק מצד אחד רק את הראשונה מטגנים משני הצדדים.
פותחים עוד כדור ומניחים על המופלטה שבמחבת והופכים. בינתיים פותחים עוד כדור זה הזמן
שהמופלטה שלמטה מוכנה מניחים למעלה ושוב הופכים כך ממשיכים לטגן 10-15 מופלטות.
מוציאים את ערמת המופלטות לצלחת גדולה מכסים וממשיכים לטגן  עד שנגמרים
כל כדורי הבצק.
 
מגישים עם חמאה ודבש.
אצלי אוהבים גם עם מלוח אפילו לניגוב חומוס (:
 
---
 
מצרפת קישור לסרטון של קרין גורן מכינה מופלטות מוסבר יפה ורואים את כל תהליך ההכנה.
קרין אוהבת יותר בלי שמרים אני אוהבת יותר עם שמרים ניסיתי גם וגם.
 
קישור לקרין גורן מכינה מופלטות: כאן

 
הורדת קובץ להדפסה
 
            
            

                          

 
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים