דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> מקרוד אפויים
 
מקרוד אפויים / חפצי
 

בצק

1 ק"ג סולת קלוי קלות
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
מים לפי הצורך (בערך כוס ורבע)

מערבבים את כל המצרכים היבשים מוסיפים את הנוזלים ולשים היטב לבצק נוח.

מילוי

חבילת תמרים מגורענים
1 כוס מים
2 כפות שמן
קינמון
אגוזים קצוצים

מבשלים על להבה קטנה את התמרים עם המים והשמן עד שזה הופך לממרח סמיך.
מורידים מהאש ומוסיפים קינמון ואגוזים.

מחלקים את הבצק ל- 5-6 חלקים מרדדים כל חלק לעלה מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה.
חותכים לרצועות באלכסון ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות עד שמזהיב.

מצפים בסירופ סוכר

½ ק"ג סוכר
2 כוסות מים
מיץ מ- 1/2 לימון

מבשלים הכל יחד עד להמסת הסוכר
טובלים את העוגיות בסירופ החם ומוציאים.

* ניתן להכין כעוגה ולפרוס לריבועים.

מכינים חצי כמות בצק מילוי וסירופ.
משטחים חצי מכמות הבצק בתבנית בינונית מורחים את המילוי ומכסים בשארית הבצק.
חותכים לריבועים ואופים. כשמוכן יוצקים מעל את הסירופ. 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים