כוס וחצי שעועית לבנה מושרת
¼ כוס שמן
100 גרם רסק עגבניות
1 ק"ג בשר שפונדרה (או כל נתח שמתאים למרק) חתוך לקוביות בינוניות
כף כמון
כף פפריקה חריפה
½ כפית פלפל שחור
קורט סוכר
8 שיני שום חצויות לאורך
3-4 תפו"א בינוניים חתוכים לרבעים
מלח
אופן ההכנה
בסיר לחץ 4-5 ליטר
מערבבים את רסק העגבניות, ¼ כוס שמן, כוס מים והתבלינים.
מוסיפים את שאר המצרכים ממלאים מים עד הגובה המותר בסיר
ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי לאחר הרתיחה.
לאחר שחרור הלחץ פותחים את הסיר מוסיפים 2 שיני שום כתושות.
טועמים ומתקנים תיבול.
* ניתן לבשל בסיר רגיל (זמן הבישול מתארך) * טעים להגיש גם כתוספת לקוסקוס.