דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> צמת השוקולית / עוגת שמרים של רוחל’ה
 
צמת השוקולית / עוגת שמרים של רוחל'ה
 

מתכון ביתי ומעולה לעוגת שמרים שנשמרת טרייה ועסיסית המון זמן.

חומרים ל 3 צמות בתבניות אינגליש קייק

לתערובת השמרים

2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כפות מים פושרים
200 גרם חמאה
1 כוס חלב
5 כוסות קמח
2 ביצים
1 כפית מלח

למלית

200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
4 כפות שוקולית
1 כף קינמון

לציפוי

¾ כוס סוכר
¾ כוס מים

אופן הכנה

מחממים חמאה וחלב עד שהחמאה נמסה ומצננים.
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, מים, ביצים, מלח ותערובת החלב הפושרת.
מעבדים עם וו לישה 10 דקות עד לקבלת בצק רך, מבריק ואחיד.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה במקרר.
מכינים צמות מתפיחים שוב כ- 40 דקות.
אופים ב- 150 מעלות (כן - חום נמוך) כ- 45 דקות.


דקה-שתיים לפני שמוציאים את העוגות מהתנור מכינים את הסירופ
מביאים לרתיחה על אש בינונית- נמוכה את המים והסוכר מגבירים להבה ומבשלים
תוך רתיחה דקה נוספת ומסירים מהאש.
מוציאים את העוגות מהתנור מברישים את העוגות החמות בכל כמות הסירופ (הרותח).
מצננים ומתענגים.
במקרה זה אין צורך להקפיא חלק מהצמות כי בצק הפלא שומר על העוגות טריות זמן רב.
פשוט מאחסנים את העוגות עטופות, בטמפ' החדר או במקרר.
 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים