דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> עוגת גבינה שושי
 
עוגת גבינה שושי / פנינה ט 
 

מקור המתכון: כאן

תבנית פיירקס 25*35 ס"מ

המצרכים

750 גר` גבינה לבנה 5% (במקור העוגה היתה 9% אבל מזמן ירדנו באחוזי השומן)
1 שמנת חמוצה
6 ביצים גודל L
¼ 1 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
3 כפות קמח תופח

לצפוי

1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

בקערה גדולה שמים את הגבינה, השמנת החמוצה, 3/4 כוס סוכר, את סוכר הוניל ואת הקמח התופח.

מפרידים את הביצים. את החלמונים מוסיפים לקערת הגבינות ואת החלבונים שמים בקערת מיקסר.

מערבבים את הגבינות בעזרת מטרפה ידנית למסה אחידה וחלקה.

מקציפים את החלבונים עם ½ כוס סוכר לקצף יציב אך לא יבש.

מוסיפים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים אותו בעדינות עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה.

מרססים תבנית פיירקס בשמן ומעבירים לתוכה את מסת הגבינות, מישרים ומעבירים לתנור
שחומם מראש ל-210 מעלות.
בתחתית התנור שמים תבנית עם מים.

לאחר 15 דקות אפיה בחום הגבוה, מורידים את חום התנור ל-175 מעלות ואופים
עוד 15 דקות.
כעת מורידים את חום התנור ל-125 מעלות ואופים כך עוד חצי שעה.

מוציאים את העוגה מהתנור ומיד מעבירים סביב השוליים סכין, כך שהעוגה
כאשר היא צונחת תצנח באופן שווה. מקררים את העוגה לגמרי.

כשהעוגה קרה לגמרי מקציפים את השמנת המתוקה החלב והאינסטנט וניל לקצף יציב ומורחים על כל העוגה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות 5 שעות.

זמני וחום אפיה:
210 מעלות - 15 דקות
175 מעלות - 15 דקות
125 מעלות - 30 דקות
סה"כ זמן אפיה 1 שעה.
 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים