דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> עקיצת הדבורה
 
עקיצת הדבורה / doritb
 

המתכון המקורי מהבלוג של דורית: <קישור>

המצרכים לעוגה


2 ביצים
1 כוס סוכר
¼ 1 כוסות קמח תופח
½ כוס חלב
כף שמן
כף תמצית וניל

המצרכים לקרם

1 מיכל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

המצרכים לציפוי

5 כפות סוכר
3 כפות חמאה (45 גרם)
2 כפות שמנת חמוצה (שמתי 100 מ"ל - חצי מיכל)
100 גרם אגוזים קצוצים גס
1 כף קוקוס

אופן ההכנה

מכניסים את כל מצרכי העוגה לקערה לפי סדר כתיבתם ומערבבים לעיסה אחידה.
יוצקים את העיסה לתבנית מספר 26 ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות
כ- 25 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

מכניסים לסיר קטן את מצרכי הציפוי ומבשלים על הלהבה הקטנה עד שהסוכר והחמאה נמסים וזה מבעבע.
יוצקים את הציפוי על העוגה המוכנה ומחזירים לתנור שכוון למצב "גריל" (או אפייה עליונה בלבד) וממשיכים לאפות רק עד שהציפוי משחים מעט. לשים לב זה נשרף בקלות.

מקציפים את מצרכי הקרם לקרם יציב.

חוצים את העוגה מורחים את הקרם על החלק התחתון מכסים עם החלק העליון ומכניסים למקרר לפחות
ליום (רצוי אפילו יומיים) כדי שעוגה תהיה במיטבה ותספוג את הנוזלים מהקרם.


* בסוגריים הערות שלי.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים