דף הבית >> מאפים מלוחים ופשטידות >> פוקצה עסיסית
 
פוקצ'ה עסיסית - קריספית מבחוץ רכה מבפנים 
 

המצרכים

½ ק"ג קמח
½ 1 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
¼ כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
600 מ"ל מים (3 כוסות חד פעמיות)

אופן ההכנה

שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר ולשים כ- 8 דקות.
הבצק יוצא דליל יחסית בצק שנשפך לתבנית.
מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת הנפח (כ- 40 +- תלוי במזג האוויר)

מניחים נייר אפייה על תבנית חד פעמית גדולה (הכי גדולה) או תבנית תנור.
משמנים את נייר האפייה ויוצקים את הבצק לתוכה.
מסדרים את הבצק בתבנית בידיים משומנות ומניחים ל- 15 דקות.
עם האצבעות יוצרים גומות בפוקצ'ה מזליפים שמן זית ומעל מה מניחים מה שאתם אוהבים.
מתפיחים שוב ל- 15 דקות (בינתיים מחממים את התנור)
אופים את הפוקצ'ה בתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות כ- 15-20 דקות.

גיוונים לפוקצ'ה

שמן זית וזעתר / עלי רוזמרין + מלח גס
עגבניות שרי + פרמז'ן מגורר + טימין
חצילים ופלפלים קלויים בשמן זית וזעתר בלי/עם גבינות
שמן זית + בצל פרוס דק + קממבר + טימין
שמן זית + קצח , שומשום , עשבי תיבול יבשים
שמן זית + בצל פרוס דק + אנשובי
שמן זית + גבינות צהובות/מלוחות + זעתר/טימין + עגבניות פרוסות דק/שרי חצויות
שמן זית + זעתר/טימין + פרוסות קישואים דקות + פרוסות שום מטוגנות
בשר מטוגן עם בשר טחון מתובל
אלה רק כמה אפשרויות מה שלא תשימו הכל יוצא טעים (:

* הבצק מתאים גם לפיצות.
  פיצה אחת עבה בגודל תבנית או שתי פיצות דקות יותר.
 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים