דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> צ'ורוס-גיל חובב
 
צ'ורוס / גיל חובב
 

המצרכים

1 כוס מים
100 גרם חמאה
קורט מלח
¼1 כוסות קמח
3 ביצים
¼ כוס סוכר
קורט קינמון

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

מרתיחים את המים, החמאה והמלח בסיר. כשהתערובת רותחת,
שופכים פנימה את כל הקמח בבת אחת ומערבבים במרץ בכף עץ כדקה,
עד שנוצר כדור של בצק אחיד שניתק מדפנות הסיר.

טורפים את שלושת הביצים ומוסיפים אותן יחד לסיר, אגב בחישה מתמדת.
מוסיפים את הקינמון וממשיכים לבחוש עד שהתערובת אחידה וחלקה.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה בצורת כוכב, כך שכשמזליפים ממנה
החוצה את הבצק מתקבלות רצועות בעובי אצבע ובמרקם של קורדרוי עבה.

מחממים את השמן לטיגון (לפחות בעומק 3 ס"מ) בסיר גדול.
עכשיו - או שמזליפים היישר לתוכו רצועות צ'ורוס באורך נקניקייה,
או שמזליפים אותן על נייר אפייה, סוגרים כל רצועה ללולאה מאורכת ואז מעבירים לשמן.

מטגנים עד שהצ'ורוס מזהיבים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
כשכל הצ'ורוס מוכנים מפזרים עליהם כף או שתיים של סוכר, ומגישים עם שוקולטה חמה.

שוקולטה

כדי להכין שוקולטה סמיכה וטעימה, ממיסים בסיר קטן 100 גרם שוקולד מריר
עם כוס חלב עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק.
בוחשים היטב כף קורנפלור בתוך כוס חלב נוספת ומוסיפים לתערובת שבסיר
מוסיפים עוד 100 גרם שוקולד מריר ושלוש כפות סוכר ובוחשים
על אש קטנה עד שמסמיך. מגישים מייד. 

 
הורדת קובץ להדפסה

 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים