דף הבית >> בשר ועוף >> קובה אדומה
 
קובה אדומה / פינגוונית
 

המצרכים

3 כוסות סולת
מעט מלח
½ כוס ג'רישה שהושרו כ- ½ שעה ונסחטו היטב (סוג של בורגול דק ולא מבושל)
20 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
½ 1 כוסות מים

אופן הכנת הבצק

שמים את כל החומרים בקערה ומוסיפים לאט לאט
את המים עד שנוצר בצק רך
מניחים במקרר או בצד למנוחה של כשעה.

השיטה שלי:
להציף במים את הסולת, לסחוט היטב היטב, להוסיף את הג'רישה
המלח והמרגרינה וללוש מעט מאוד לבצק רך.

החומרים למילוי

½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ חבילה פטרוזיליה קצוצה (בערך חצי כוס)
½ כפית פפריקה חריפה - לאוהבי החריף
שמן

אופן ההכנה של המילוי

מטגנים את הבשר עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את הבצל ומאדים יחד עד שהבצל שקוף
מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים לטגן עוד 5 דקות
מעבירים למסננת לסינון כל הנוזלים והשמן ומצננים.

החומרים למרק

4 סלקים אדומים פרוסים לפרוסות דקות
(אפשר לגרד חלק מהסלק במגררת גסה)
1 בצל גדול - קצוץ דק מאוד
שמן
8 כוסות מים
6 כפות סוכר (אני מתחילה בכפית שטוחה ומוסיפה לפי הטעם)
2 כפות לימון או כף מלח לימון
2 כפות אבקת מרק עוף דגש
מלח
פלפל

אופן הכנה הקובות

לקרוץ כ- 12 כדורים מבצק הסולת להניח על משטח רטוב.
לכסות את הבצק שנשאר עם ניילון.
לעבוד ליד קערת מים, לטבול את היד במים ולקחת כדור ביד שמאל,
וביד ימין לכדרר את הכדור למעין כד, כמה שאפשר דק.
להכניס את המילוי עם כפית, עדיף בצורת פריזיאן,
לסגור את כדור הקובה ולצורת כדור פינג-פונג,
להניח על משטח מקומח עם סולת.
אם מעוניינים להקפיא, להעביר את המגש לתא ההקפאה ורק לאחר
הקפאה של כשעתיים להעביר למיכל לשמירה.
לשים ניירות אפיה בין כל שכבה ושכבה.

הכנת המרק

לחמם שמן במחבת, לטגן את הבצל עד לשקוף, להוסיף את הסלק האדום
ולהמשיך לטגן עוד כ-5 דקות עד שהסלק משנה צבע לשקוף ומתרכך.
להוסיף מים וסוכר, לימון מלח ופלפל ולבשל לפחות שעה, עד שהסלק רך.
להביא שוב לרתיחה, להוסיף את הקובה, ולהמשיך לבשל כ-20 דקות לאחר
שהבאנו לרתיחה להשאיר על רתיחה עדינה.  

 
 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים