דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> קלפוטי דובדבנים
 
קלפוטי דובדבנים / רוני ואנציה
 

רוני ונציה במתכון לקלפוטי, שהוא מעין טארט פירות כפרי צרפתי, שהגרסה
הקלאסית שלו עשויה מדובדבנים כהים ומתוקים, ללא תחתית בצק

המצרכים (10-12 מנות)

650 גרם דובדבנים טריים מגולענים
½ כוס סוכר
2 ביצים
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
¾ כוס חלב
¾ כוס שמנת מתוקה
1 כף "קירש" (ליקר דובדבנים)
אבקת סוכר לקישוט

הכלים

תבנית עגולה חסינת חום בגובה כ-5 ס"מ לפחות בקוטר כ-30 ס"מ משומנת בחמאה

אופן ההכנה

שמים את הדובדבנים בקערה בינונית עם ¼ כוס מהסוכר ומערבבים.
בקערה גדולה שמים את הביצים, החלמונים, ¼ כוס הסוכר שנותרה והווניל
ומקציפים במטרף ידני לתערובת אחידה.

בהדרגה יוצקים את החלב, השמנת והקירש תוך הקצפה (לא נמרצת) לתערובת אחידה.
שמים את הדובדבנים בתבנית ויוצקים את תערובת הביצים מעל דרך מסננת.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 25-30 דקות עם שהקרם מתחיל להתייצב
והשוליים שחומים מעט. מוציאים ומצננים מעט על רשת.

בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים חם. אפשר גם להגיש בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל,
קצפת או רוטב דובדבנים.

*
הכנתי גם עם משמשים.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים