שמים את כל המצרכים בסיר רחב ומשאירים שעה-שעתיים על השיש שהתותים יגירו מעט נוזלים.
מניחים את הסיר על להבה בינונית ומערבבים מידי פעם עד שהסוכר נמס לגמרי.
כשהסוכר נמס מגבירים את הלהבה ומבשלים כשעה-שעה וחצי עד להסמכת הסירופ.
---
לפני כיבוי האש כמו בכל ריבה רצוי לבדוק קרישה:
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים כפית מנוזל הריבה ויוצקים לצלחת
מעבירים אצבע על הנוזל ויוצרים שביל
אם השביל נשאר ולא נסגר הריבה מוכנה.