עוד מתכונים מעולים של מרב ניתן למצוא
במטבח של מרב - כאן בבלוג של מרב בסלונה - כאן
המצרכים
4 כוסות קמח (560 גרם)
1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
½ כוס סוכר חום כהה (120 גרם) אפשר להשתמש רק בסוכר לבן
1 כפית שטוחה סודה לשתיה או 1 שקית אבקת אפיה
100 גרם קוקוס
100 גרם אגוזים גרוסים (איזה שאתם אוהבים)
100 גרם שקדים קצוצים
1 כפית מלאה הל טחון או קינמון
200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
אופן ההכנה
לערבב היטב בידיים את כל המצרכים היבשים.
ליצור גומה במרכז ולצקת לתוכה את החמאה המומסת והביצים
ללוש בידיים לבצק אחיד וחלק.
לחלק את הבצק ל- 4-5 כדורים ומכל כדור ליצור גליל.
לעטוף כל גליל בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לפחות לשעתיים.
לפרוס את הגליל לפרוסות דקות 3-5 מ"מ.
לסדר בתבנית מרופטת בנייר אפיה במרווחים קטנים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות מעט 25-30 דקות +-
---
* אפשר להשאיר במקפיא כמה זמן שרוצים להוציא כל פעם גליל אחד ולאפות.
הערות שלי (קיצי)
שילבתי את הסוכר החום כמו שכתוב השתמשתי באגוזי מלך שקדים פרוסים אבקת אפייה והל.
עוגיות קלות להכנה. מעולות. ההל מוסיף המון לא לוותר. מומלץ מאוד. (: