דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> עוגת קצף קצפת קצף
 
עוגת קצף קצפת קצף
 

המתכון מבוסס על העוגה המיתולוגית של חנה שאולוב

המצרכים לקצף

4 חלבונים
1/3 1 כוסות סוכר

אופן ההכנה

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וחזק.

בעזרת תחתית של תבנית עגולה מס' 24 מציירים עיגול על שני ניירות אפייה.
מניחים כל נייר אפייה בתבנית אפייה.
ממלאים בקצף שקית זילוף עם צנטר משונן/כוכב וממלאים את העיגול בהזלפות.
כמובן שאפשר פשוט למרוח מחצית מהקצף על כל עיגול שציירנו.

אופים את שתי תחתיות הקצף בתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות טורבו שעה וחצי.
לאחר אפייה וקירור מקלפים את ניר האפייה.

המצרכים לקרם

2 מיכלי שמנת מתוקה
5 כפיות סוכר
2 כפיות אבקת נס קפה

אופן ההכנה

מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר ואבקת הנס קפה לקצפת יציבה.

הרכבת העוגה

מניחים תחתית קצף אחת על כלי הגשה (צלחת, מגש)
מורחים מעל את הקרם ומכסים בתחתית הקצף השנייה.
מעל ניתן לזרות מעט אבקת נס קפה.

* רצוי להגיש את העוגה אחרי מנוחה של כשעתיים במקרר.
* לגודל תבנית מס' 26 להוסיף לקצף חלבון אחד ו- 1/3 כוס סכור.  

 

 
הורדת קובץ להדפסה



 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים