דף הבית >> כבושים >> אבטיח כבוש
 
אבטיח כבוש 
 

המצרכים

צנצנת גדולה
אבטיח פרוס לפרוסות בינוניות עם הקליפה הלבנה את הקליפה הירוקה מקלפים  (כמה שנכנס בצנצנת)
3-4 גבעולי סלרי כולל העלים
10 שיני שום קלופות וחצויות (יותר או פחות כמה שאוהבים)
½ פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות (יותר או פחות לפי מידת החריפות שאוהבים)
1 כף חומץ
מים
מלח

אופן ההכנה

שמים בצנצנת לסירוגין פרוסות אבטיח, סלרי, שום וטבעות פלפל חריף.
בעזרת כוס ממלאים את הצנצנת במים תוך כדי ספירת כמות הכוסות.
על כל כוס מים מוסיפים לצנצנת כפית מלח.
מוסיפים את כף החומץ סוגרים את הצנצנת והופכים את הצנצנת מספר פעמים להמסת המלח.
האבטיח מוכן תוך שלושה-חמישה ימים. פעם פעמיים ביום לנער את הצנצנת.
ברגע שמוכן לטעמכם להכניס למקרר.


* ניתן להוסיף לצנצנת שמיר או להכין רק עם שמיר.
 

 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים