דף הבית >> בשר ועוף >> סינייה
 
סינייה
 

המצרכים לתערובת הבשר (ל- 4 מנות)

600 גרם בשר בקר טחון (בשר טחון לקבב אפשר לשלב עם שומן כבש)
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
½ צרור (מכובד) פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
1 כפית בהרט

לערבב הכל לעיסה אחידה לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.

המצרכים לטחינה

½ כוס טחינה גולמית
½ כוס מים
מיץ מחצי לימון בינוני (או לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור

לערבב למרקם אחיד הטחינה צריכה להיות קצת נוזלית.

תוספות

50 גרם צנוברים
מעט פטרוזיליה קצוצה לפיזור על הסיינה המוכנה.

אופן ההכנה

משטחים את עיסת הבשר בתבנית (20*30) משומנת ואופים בתנור שחומם
מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור שופכים את הנוזלים שהצטברו בתבנית.
מפזרים את הצנוברים על הבשר (משארים מעט לקישוט על הסינייה המוכנה)
מעל יוצקים את הטחינה ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 10 דקות.
מוציאים את הסינייה מפזרים מעל צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
---

* אם היה לי ק"ג בשר טחון אני מניחה שגם לא היה נשאר כלום אבל זה מה
  שהיה לי (: אז אל תפחדו ... תגדילו !
* נחמד להגיש את הסינייה על פיתה שהופרדה לשני עיגולים אפשר לקלות בטוסטר
  לכמה דקות או ככה טרייה (:

 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים