750 גרם בשר טחון
½ 1 כוסות אורז בסמטי
¼ כוס שמן
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
½ צרור פטרוזיליה (של סופר) קצוצה
50 גרם רסק עגבניות
2 כפיות שטוחות פלפל שחור
2 כפיות שטוחות מלח
2 כפות בהרט (אני אוהבת את הבהרט של פרג)
מערבבים לעיסה אחידה
הרוטב
1 בצל בינוני קצוץ
¼ כוס שמן
50 גרם רסק עגבניות
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
½ כפית בהרט
1 כף סוכר
4 קוביות כוסברה (דורות)
4 קוביות שמיר (דורות)
1 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ להזהבה קלה, מוסיפים כוס מים רותחים ואת שאר
המצרכים מערבבים ומורידים מהאש.
ממלאים את הפלפלים במילוי מניחים בסיר יוצרים מרווח קטן בין הפלפלים ויוצקים
בזהירות את שאר המים הרותחים. המים צריכים להגיע כס"מ מתחת לשפת הפלפלים.
מכניסים את הסיר מכוסה לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לשעתיים ועוד
שעה על 120 מעלות. כל כרבע שעה פותחים את הסיר יוצקים 2-3 כפות רוטב
לתוך הפלפלים.