דף הבית >> ריבות >> ריבת תפוחים
 
ריבת תפוחים
 

המצרכים

2 ק"ג תפוחים (רצוי החמוצים)
ק"ג וחצי סוכר
4-5 תרמילי הל
3-4 מסמרי ציפורן/עלי דפנה/מקל קינמון

מיץ מלימון אחד סחוט (בסוף הבישול)

אופן ההכנה

מקלפים את התפוחים חותכים לרבעים וכל רבע חוצים לרוחב
שמים את כל המצרכים בסיר רחב ומבשלים יחד כשעה וחצי - שעתיים
עד להסמכת הסירופ.
לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ מלימון אחד סחוט.

הערה: להוציא את הגרעינים אבל לא את הליבה.

* בהגשה טעים להוסיף אגוזים

---
לפני כיבוי האש כמו בכל ריבה רצוי לבדוק קרישה:
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים כפית מנוזל הריבה ויוצקים לצלחת
מעבירים אצבע על הנוזל ויוצרים שביל
אם השביל נשאר ולא נסגר הריבה מוכנה.

 
הורדת קובץ להדפסה

 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים