מקלפים את התפוחים חותכים לרבעים וכל רבע חוצים לרוחב
שמים את כל המצרכים בסיר רחב ומבשלים יחד כשעה וחצי - שעתיים
עד להסמכת הסירופ.
לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ מלימון אחד סחוט.
הערה: להוציא את הגרעינים אבל לא את הליבה.
* בהגשה טעים להוסיף אגוזים
---
לפני כיבוי האש כמו בכל ריבה רצוי לבדוק קרישה:
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים כפית מנוזל הריבה ויוצקים לצלחת
מעבירים אצבע על הנוזל ויוצרים שביל
אם השביל נשאר ולא נסגר הריבה מוכנה.