דף הבית >> מאפים מלוחים ופשטידות >> בניצה
 
בניצה / רות אוליבר
 

המצרכים

15 דפי פילו

למלית

¾ כוס שמן או 200 גרם חמאה ממוסת
4 ביצים שלמות
1 כפית סודה לשתיה
½ ליטר יוגורט ( 4.5% לפחות)
1 קובייה גבינה בולגרית קשה (כ- 300 גר') מפוררת בידיים

אופן ההכנה

מערבבים את חומרי המלית מלבד הגבינה הבולגרית.
מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
משמנים תבנית אפיה.
משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים.
מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות.
לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר.
מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית.
חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו.
יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד.
מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
אופים בחום של 200 מעלות כ - 20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב.
מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.

הערות שלי

* השתמשתי בחצי כוס שמן במילית.
* במלית ערבבתי הכל יחד כולל הגבינה המפוררת.
* במקום סודה לשתיה שמתי אבקת אפייה.
* לבניצה תרד הוספתי למילוי 400 גרם תרד קפוא
  סחוט (כמובן שאפשר גם טרי) ופלפל שחור גרוס.
*אפיתי בתבנית בגודל 20*30.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים