לוקחים חצילונים קטנים שחורים באורך של לא יותר מאצבע.
מסירים את הגבעול פשוט מושכים והוא יורד בלי סכין.
מרתיחים עשר דקות
מסננים ומצננים
מכינים תערובת למילוי
פטרוזיליה, שום כתוש, חריסה או פלפל חריף, אגוזי מלך כתושים, מלח.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אין כמויות, זה עניין של רגש.
חותכים חתך לאורך כל חציל, מהכיפה עד כמעט הגבעול.
ממלאים כל חציל בערך כפית בכל חציל, ומהדקים.
מניחים במסננת לשעות אחדות להגיר נוזלים.
מצופפים היטב בצנצנת, וממלאים בשמן זית.
שומרים בארון (לא במקרר) מוכן אחרי שבועיים-שלושה.
את השמן טעים מאד למזוג על לבנה.
אופציית כבישה בלי שמן
להשתמש בחצילונים הסגולים, למלא אותו דבר רק בלי האגוזים,
לכבוש בצנצנת עם מים ומלח (כפית לכוס) עד שליש הגובה, והשאר חומץ.