½ 1 ק"ג משמשים חצויים ומגולענים
750 גרם סוכר
חצי כפית זנגוויל טחון
מיץ מחצי לימון בינוני
אופן ההכנה
משרים כשעה את המשמשים והסוכר בתוך סיר הבישול.
מוסיפים את הזנגוויל מערבבים ומבשלים על אש בינונית.
מידי פעם מערבבים בעדינות.
20 דקות אחרי הרתיחה מוסיפים את מיץ הלימון
ממשיכים לבשל עוד כ- 20 דקות ומכבים את האש.
---
לפני כיבוי האש כמו בכל ריבה רצוי לבדוק קרישה:
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים כפית מנוזל הריבה ויוצקים לצלחת
מעבירים אצבע על הנוזל ויוצרים שביל
אם השביל נשאר ולא נסגר הריבה מוכנה.