4 תפוזים גדולים מקולפים - להשאיר את הלבן
חצי כוס מים חמים
750 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט (בסוף הבישול)
אופן ההכנה
חותכים כל תפוז לחצי ואז 3 חתכים לאורך ו-3-4 לרוחב (כך שמתקבלים
מכל חצי תפוז 9-12 קוביות)
מוסיפים את המים והסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכת הסירופ.
בסוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
---
לפני כיבוי האש כמו בכל ריבה רצוי לבדוק קרישה:
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים כפית מנוזל הריבה ויוצקים לצלחת
מעבירים אצבע על הנוזל ויוצרים שביל
אם השביל נשאר ולא נסגר הריבה מוכנה.