2 בצלים גדולים קצוצים (500 גרם)
½1 כוסות קמח תופח (210גרם)
3 ביצים L
½ כוס שמן (120 מ"ל)
¾ כוס מים (180 מ"ל)
100 גרם גבינת חמד מלוחה חתוכה לקוביות קטנות (ניתן להחליף בגבינה מלוחה אחרת)
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (ניתן להחליף בצהובה אחרת)
30 גרם אנשובי קצוץ גס (קופסה קטנה)
7 עגבניות מיובשות בשמן קצוצות (אני משתמשת באוליביה)
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אורגנו / זעתר (עלים מיובשים / טריים)
קורט מלח
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים יחד לתערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית (20*30) מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
מעל ניתן לפזר שומשום לבן/שחור, קצח, אגוזים קצוצים, פרג ....
ולקשט בענף של עגבניות שרי.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 50 דקות עד שהפשטידה
מזהיבה ומתייצבת.
לחתוך את הפשטידה אחרי צינון, היא הכי טעימה חמימה או בטמפ' החדר.