דף הבית >> מאפים מלוחים ופשטידות >> פודינג חלה/לחם מלוח
 
פודינג חלה/לחם מלוח 
 

ניצול שאריות של חלות לחמים לא טריים, אפשר לערבב ...
 
המצרכים
 
½ ק"ג חלה/לחם פרוס לפרוסות חתוך לקוביות בינוניות
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב (240 מ"ל)
4 ביצים L
מלח
200 גרם גבינה מלוחה מגורדת (בולגרית, חמד, פטה ...)
150 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק, גלבוע, פרמז'ן ...)
חמאה לשימון התבנית (גודל התבנית 28*20 +-)
 
תוספות אפשריות: קופסת טונה, זיתים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול ...
 
 
אופן ההכנה
 
טורפים בקערה גדולה את הביצים עם מיכל שמנת מתוקה החלב ומעט מלח.
מוסיפים לבלילה את קוביות החלה/לחם מערבבים ומשאירים למנוחה חצי שעה
לספיגה טובה, לערבב מידי פעם.
לאחר חצי שעה מוסיפים את הגבינות והתוספות הרצויות ומערבבים.
יוצקים את העיסה לתבנית מרופדת בניר אפייה ומשומנת היטב בחמאה.
מפזרים מעל שומשום, קצח, פרג, זעתר ...
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות להשחמה יפה.

 

 
הורדת קובץ להדפסה

          

          
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים