דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> לחם חצי מלא / שיפון
 
לחם חצי מלא / שיפון עם עגבניות מיובשות אגוזי מלך וגרגרי כוסברה 
 

המצרכים

½ ק"ג קמח מלא או שיפון
½ ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות שטוחות סוכר
1 כף מלח
100 מ"ל שמן קנולה/זית/זיתולה
60 גרם עיטורי עגבניות מיובשות של אוליביה (אפשר עגבניות מיובשות וקצוצות מסוג אחר)
4 כפות שטוחות גרגרי כוסברה
150 גרם אגוזי מלך שבורים גס
כ- 550-600 מ"ל מים (להוסיף לפי הצורך)

אופן ההכנה

מערבבים את הקמחים עם השמרים מוסיפים את שאר המצרכים
ולשים לבצק אחיד ונוח ללישה כ- 10 דקות במיקסר.
מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח כשעה.
מחלקים את הבצק ל- 3-4 חלקים תלוי בגודל שרוצים את הכיכר ומכל חלק
מעצבים כיכר.
אם רוצים את המראה הכפרי מקמחים מעט את הכיכרות ובעזרת תער (סכין גילוח של פעם) או סכין חדה חורצים את הכיכרות.
מניחים להתפחה של כ- 45 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות
כ- 40 דקות.


* טיפ לעיצוב כיכרות, זה הולך רק בזוגות (:
  מעצבים את הבצק לכיכר עגולה (אחת או שתיים)
  חותכים את הכיכר לשני חצאים מניחים כל חצי על הצד שחתכנו ויש לנו כיכר
  אלפסית חמודה בלי הרבה מאמץ.
  אפשר לתת ליטוף פה טפיחה שם להשלמת העיצוב (:

 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים