דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> כעכע

כעכע /  ברי יוגב (כמו שאני הכנתי)

מתכון מקורי מהאתר של בייגלה עם תמונות והסברים מפורטים: כאן
 
המצרכים
 
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים (להוסיף לפי הצורך)
3/4 כוס שמן
¾ כוס סוכר (150 גרם)
1 כפית מלח
2 כפות חוואיג' לאפיה
1 כפית הל טחון
 
אופן ההכנה
 
מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר מוסיפים את שאר המצרכים
ולשים 10 דקות לבצק חלק ונוח.
מתפיחים את הבצק כשעה להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה קורצים 40 כדורים.
 
מבצק הכעכע ניתן להכין:
 
כעכע
 
מגלגלים כל כדור לגליל וסוגרים את הקצוות לטבעת.
 
סמבוסקים גבינה מלוחה
 
המילוי ל- 20 סמבוסקים קטנים
 
250 גרם גבינת חמד
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
1ביצה
 
מכינים את הסמבוסקים מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
 
בעבע בתמר
 
כפית ממרח תמרים לכל עוגייה.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

מסדרים את המאפים בתבנית מרופדת בניר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש
ל-  160 מעלות 25-30 דקות.
 
* הבצק מעולה עם ארומה נפלאה הכל יצא טעים מאוד.
  זה לא הבעבע המקורי שאני מכירה אבל טעים ומומלץ מאוד.

 
הורדת קובץ להדפסה

           
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים