דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> לאפות ביתיות על המחבת
 
לאפות ביתיות על המחבת / מאיה פפיסמדוב 
 

מקור המתכון ועוד הרבה מתכונים טעימים ב "חיוכים מהמטבח" הבלוג של מאיה : כאן
 
המצרכים (8-10 לאפות)
 
4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כפית גדושה דבש
3 כפות שמן זית
½ חצי כף מלח
½ כוס מי סודה לשתייה
1 כוס מים פושרים
 
אופן ההכנה
 
1. לשים את כל המצרכים לבצק רך ומתפיחים כשעה.
    (את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף).
 
2. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 8-10 כדורים ומתפיחים כרבע שעה.
 
3. מרדדים (או משטחים עם הידיים) כל כדור לעלה דק.
    מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב בעזרת אגרופי הידיים
    ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
 
4. מחממים על הגז מחבת יציקה קוטר 28 (רצוי עם ציפוי טפלון/קרמי) ומניחים את הלאפה.
    לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב משאירים למשך אותו זמן וזה מוכן.
 
5. לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת עוטפים במגבת בכדי לשמור על רכות הבצק.
 
          
* אני אוהבת את הלאפות שמנמנות, העובי תלוי בכם (:

 

 
הורדת קובץ להדפסה

          
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים