דף הבית >> מאפים מלוחים ופשטידות >> מחמר / מעקוד / פשטידת תפו"א
 
מחמר / מעקוד / פשטידת תפו"א 
 

המצרכים
 
5 תפו"א גדולים מבושלים שלמים עם הקליפה
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות בינוניות (לא חובה)
2 גזרים בינוניים מבושלים מגורדים גס
חצי צרור כוסברה / פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם וגם)
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור
½ לימון סחוט
8 ביצים טרופות
 
אופן ההכנה
 
מקלפים את תפו"א האדמה מכניסים לקערה גדולה ומועכים לפירה.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה.
 
לוקחים סיר / סוטז' טפלון (קוטר 24 ס"מ) יוצקים לתוכו ¼ כוס שמן ומחממים היטב
יוצקים את עיסת תפו"א לתוך השמן החם מיישרים מכסים ומבשלים
על להבה בינונית נמוכה 50 דקות.
לאחר 50 דקות מתיזים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
לכ- 30 דקות עד שהמחמר משחים מעט למעלה.
 
מצננים והופכים על צלחת הגשה.
 
 
* טעים לאכול גם חמים וגם קר.

 

 
הורדת קובץ להדפסה

          

          
 
          
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים