דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> עוגת אגוזים וקוקוס
 
עוגת אגוזים וקוקוס / נירה שויאר 
 

½ כוס סוכר
6 חלמונים
3 כפות יין
קורט מלח
 
להכניס את החומרים לקערה גדולה, לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
---
½ כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כוס קוקוס
¾ כוס אגוזים קצוצים גס
100 גרם שוקולד מריר מגורר על פומפייה גסה
 
לערבב את החומרים היבשים בנפרד. להוסיפם לתערובת ולבחוש עד שמתקבל בצק אחיד.
---
6 חלבונים
½ כוס סוכר
 
להקציף את החלבונים בקערה בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשתיים-שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה. לצקת את הבצק לתבנית אפייה עגולה מס' 26 משומנת.
לאפות בחום בינוני 50-60 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.
---
½ כוס קפה נמס (משקה) (אני יוצקת על העוגה כוס מלאה משקה)
 
לשפוך על העוגה האפויה בעודה חמה. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ- 15 דקות.
---
(אני מכפילה את כמות הקצפת)
 
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
 
להקציף עד שמתקבלת קצפת גמישה. למרוח את הקצפת על העוגה לכסות אותה ולשמור במקרר.

 

 
הורדת קובץ להדפסה

           
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים