דף הבית >> בשר ועוף >> פילאף אושפלו
 
פילאף אושפלו / פירגה
 

קישור למתכון המקורי : כאן
 
המצרכים ואופן ההכנה (6 מנות)
 
בסיר גדול שמים 5 כפות שמן ומטגנים 2-3 בצלים גדולים קצוצים עד להזהבה
מוסיפים קילו שווארמה הודו )אני הכנתי עם פרגיות) חתוך קוביות ומטגנים מכל הצדדים.
מוסיפים ראש שום שלם לא מפורק ולא מקולף
כמון
קינמון
כורכום
פלפל לבן או שחור
אבקת מרק עוף
מגררים במ'גימיקס 5 גזרים מקולפים ומוסיפים לסיר (למי שאין מג'ימיקס שיגרר בפומפיה)
מערבבים הכל יחד כדקה וממלאים את הסיר במים
מבשלים מכוסה כשעה או עד שהבשר רך ומוכן.
 
מוסיפים לסיר
 
½1 (אני שמתי 3) כוסות אורז פרסי שטוף היטב שהושרה במים רותחים כ-50 דקות.
לסנן את האורז.
מוסיפים לסיר מים שיכסו את האורז ב-1 ס"מ.
מרתיחים טועמים ומשפרים טעמים תוך כדי הוספת התבלינים הרשומים למעלה.
מנמיכים להבה להכי קטנה. מכסים במכסה תואם.
האורז נשאר למעלה כשמדי פעם ממזגים אותו בעזרת מצקת ברוטב שיש בסיר
(בלי לערבב אותו עם יתר המרכיבים).
האורז נשאר במרום הסיר כל מהלך הבישול.
לבשל את האורז עד שכל המים נספגים ונראה אחד אחד.
מכסים את האורז בניר מגבת כפול (ממש להניח על האורז)
מכבים להבה.
משאירים ½ שעה סגור בלי לפתוח את המכסה.
יוצקים את התכולה לקערה ומשם מגישים לצלחות.
 
"טיפים"
מתאים להכין גם עם עוף או בשר כבש
מי שרוצה יחתוך את הגזר לקוביות קטנטנות
ניתן לרפד את הסיר בפרוסות תפוחי אדמה

 

 
הורדת קובץ להדפסה

          
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים