דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> פרסבורגר פרג
 
פרסבורגר פרג / רוני טגנסקי
 

המצרכים
 
560 גרם קמח לחם מנופה
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
125 מ"ל חלב פושר
½ כוס סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
 
אופן ההכנה
 
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים ומלח ומערבבים.
מוסיפים את שאר המצרכים מלבד החמאה ומעבדים כ- 4 דקות.
מוסיפים חתיכות חמאה ומעבדים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נבלעת
בבצק ומתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות ל- 4 שעות.
 
מלית פרג
 
3 כוסות פרג טחון טרי
1 כוס סוכר
1 כף דבש
250 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
זסט מלימון אחד
1ביצה
1 כף קלבאדוס ( ליקר תפוחים) לא חובה
1 כפית תמצית וניל
 
בסיר מביאים לרתיחה, חלב, סוכר, דבש וזסט לימון. מסירים מהאש ומוסיפים את הפרג.
מערבבים היטב. מצננים רבע שעה ומוסיפים כפית וניל, כף קלבאדוס.
מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון מלא. מעבירים למקרר עד השימוש.
 
אני הכנתי עם מילוי הפרג של גילי (הכנתי כמויות וחצי)
 
50 גרם חמאה
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/4 כוס חלב
מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מוסיפים לסיר 150 גרם פרג טחון טרי, גרידה מלימון אחד וכפית מיץ לימון.
מערבבים ומצננים.
 
חלמונים למריחה על הרולדות
 
שני חלמונים + קורט סוכר + קורט מלח
 
אופן הכנת הרולדות
 
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 3.
כל חלק צריך לשקול כ- 360 גרם.
מרדדים את הבצק לעלה. מורחים שליש מכמות מלית הפרג.
מגלגלים לרולדה ומניחים למנוחה 30 דקות.
מברישים את הרולדות עם תערובת החלמונים, ממתינים עשר דקות ומברישים שוב.
אופים כ- 25-30 דקות עד הזהבה יפה. 

 
הורדת קובץ להדפסה
           
            
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים