דף הבית >> ריבות >> ריבת חצילים
 
ריבת חצילונים
 

המצרכים

1 ק"ג חצילונים קטנים מהזן הסגול בהיר

אופן ההכנה


מורידים את העלים מסביב לחצילון ומשאירים רק את הגבעול ערום
מחוררים את החצילונים סביב סביב בעזרת מזלג
מכניסים לסיר עם מי ברז ומבשלים 10 דקות אחרי הרתיחה
מכבים את האש ומשאירים את החצילונים בתוך המים עד גמר
הכנת הסירופ.

סירופ

800 גרם סוכר
10 מסמרי ציפורן
1 כפית זנגוויל טחון
2 מקלות קינמון
מיץ מלימון אחד סחוט
כוס מים

מתחילים להכין את הסירופ לאחר בישול החצילונים במים
מבשלים את כל חומרי הסירופ עד שהסוכר נמס פלוס 5 דקות
שהסירופ מוכן מסננים את החצילונים ומכניסים אותם לסירופ
מידי פעם תוך כדי בישול להפוך את החצילונים בתוך הסירופ.
מבשלים כשעתיים.

---
לפני כיבוי האש כמו בכל ריבה רצוי לבדוק קרישה:
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים כפית מנוזל הריבה ויוצקים לצלחת
מעבירים אצבע על הנוזל ויוצרים שביל
אם השביל נשאר ולא נסגר הריבה מוכנה. 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים